Expert

 

Activitate profesională:

Silvia Tăbușcă are o experiență de peste zece ani în domeniul protecției internaționale și regionale a drepturilor omului, cu expertiză în materia nediscriminării și, recent, în domeniul migrației (al traficului de ființe umane și al securității naționale).

Silvia este recunoscută ca fiind un bun consultant (colaborând, în prezent, cu Milieu Ltd.) și un expert independent, lucrând în numeroase proiecte naționale și internaționale.

Silvia a fost nominalizată pentru premiul internațional – 2015 “”Erou al traficului de persoane”" și a lucrat la Ministerului Justiției, fiind consilier personal, și în cadrul Misiunii Permanente a României la ONU – New York, ca expert în domeniul drepturilor omului.

Din 2010, Silvia activează ca mediator, fiind specializată în negociere (PON/Harvard) și în luarea rapidă și eficientă a deciziilor (POJ/Yale).

 Activitatea didactică:

Silvia este lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane și director al Centrului de Drepturile Omului și Migrație.

Este unic autor și coautor a numeroase cărți, studii și articole de specialitate.

 Studii:

Silvia este licențiată în Drept a Facultății de Drept a Universității Româno-Americane (2002). A absolvit un masterat în Drept internațional public la Universitatea din București (2014) și un masterat în Dreptul Internațional al Drepurilor Omului (LL.M.) la Facultatea de Drept a Universității St. Thomas, Miami - Florida, SUA (2004).

Este Doctor în Drept, specializare în Drepturile Omului, al Facultății de Drept, Universitatea din București (2011).

Limbi străine: engleză.

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!