Avocat și cercetător

 

Activitate profesională:

Diana este avocat definitiv, membră a Baroului București din 2005, cu drept de a pleda la toate instanțele din România.

Activitate profesională:

Diana a acumulat o experiență substanțială în litigii și consultanță în drept comercial, în ariile de construcții, imobiliare, industrie chimică și alimentară, litigii în dreptul muncii și dreptul sportului. Tranzacțiile și litigiile în care Diana a asistat clienți români și străini au variat începând de la asistență în probleme punctuale, până la proiecte de durată. De asemenea, Diana a acordat asistență în litigii de familie privind mase partajabile complexe.

În 2010, a fost unul dintre avocații selectați pentru un stagiu de specializare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în Strasbourg.

Din anul 2012 Diana s-a specializat și în dreptul sănătății - drept medical și farmaceutic, fiind unul dintre cei mai buni specialiști români în această materie.

În 2013, în calitate de consultant independent, Diana a asistat Ministerul Sănătății în negocieri între reprezentanții asociațiilor profesionale ale medicilor din Romania, asociații ale pacienților și ale societăților de asigurare și reasigurare, în vederea adoptării unei proceduri de soluționare amiabilă a cazurilor de malpraxis medical.

În 2015, în calitate de expert, Diana a contribuit la studiul efectuat de Universitatea din Maastricht pentru Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente (CHAFEA) a Comisiei Europene. Raportul a avut ca obiect reglementarea drepturilor pacienților în România, drepturile de regres și compensații ale acestora, și implementarea Directivei 2011/24 privind aplicarea drepturilor pacienților în cadrul asistenței medicale transfrontaliere.

Activitatea didactică și de cercetare:

Diana este cercetător specializat în dreptul sănătății, drept comercial și drept civil, cu studii în drept continental și common law. Formarea ei profesională a început în Romania și a continuat în Franța, Anglia și Danemarca.

În timpul doctoratului, între 2013 si 2017, Diana a dezvoltat și predat cursul “EU Health and Medical Law”, la nivel de master. Cursul, predat în limba engleză, este deschis studenților la drept și sănătate publică ai Universității din Copenhaga, precum și studenților din programele de schimb ale Facultății de Drept.

Studii:

Diana este licențiată în Drept a Universității Româno-Americane (2004) și a absolvit cu “distincție” masterul de “Drept Medical și Etică”, la Universitatea din Kent, Canterbury, UK (2012).

Este Doctor în Drept al Facultății de Drept, Universitatea din Copenhaga (2016), iar teza de doctorat este: “Shaping Bodies and Law. A Comparative Study of Cosmetic Surgery Regulation in England, Denmark and Europe”.

Limbi străine: engleză, franceză, daneză și spaniolă.

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.