Luminița Tuleașcă

Avocat

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0744776488

 

Luminița Tuleașcă este Managing Partner fondator al casei de avocatură TULEAȘCĂ LAWYERS. Este avocat pledant, membru al Baroului București din anul 1997 și avocat definitiv din anul 1998.

 

Activitate profesională:
Luminița Tuleașcă este un experimentat avocat litigant, apreciată pentru soluțiile pe care le oferă și pentru implicarea în soluționarea cauzelor clienților săi.

Are o impresionantă expertiză în probleme de drept societar, dreptul contractelor – inclusiv contracte FIDIC, proiecte europene și naționale de infrastructură, garanții, arbitraj comercial intern și internațional – inclusiv în disputele privind investițiile străine, insolvență, contencios administrativ, drept fiscal, fonduri europene, achiziții publice, investiții străine.

Luminița Tuleașcă a reprezentat și consiliat persoane fizice, societăți naționale și multinaționale, autorități publice, companii de stat, alte persoane juridice din România, Elveția, Emiratele Arabe, Italia, Israel, Grecia, Turcia, care activează în sectoare precum: construcții civile și industriale, energie, consultanță, arhitectură, comerț, viticultură, industrializarea și prelucrarea laptelui, învățămînt superior.

Are în palmares succese importante cîștigînd pentru clienții săi dispute naționale și internaționale în materia proiectelor de infrastructură națională, în proiecte de modernizare șosele naționale și europene, construcții de autostrăzi, cu valori ce depășesc 30 milioane de euro.

Reputat specialist în drept, Luminița Tuleașcă este solicitată în calitate de expert consultant de instanțe străine și de societăți internaționale de consultanță.

Luminița Tuleașcă este și:

  •  arbitru al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (2013 – prezent); 
  • lector la disciplina Drept Comercial în cadrul Institutului Național de pregătire a Notarilor (2014 – prezent); 
  • arbitru al Curții de Arbitraj a Baroului București (2015 – prezent).

 

Activitate didactică și de cercetare:
Din anul 1996 Luminița Tuleașcă este cadru didactic universitar, în prezent conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americană (www.rau.ro), titular al disciplinelor: Drept Comercial, Dreptul Comerțului Internațional și Dreptul Insolvenței.

Luminița Tuleașcă este unic autor a 6 cărți și peste 50 de studii și articole de specialitate.

A inițiat și organizat conferințe naționale și intenaționale, este promotorul și coordonatorul proiectului ”Moot Court Competition - Commercial Law” al Universității Româno-Americane (2010 – prezent), precum și promotorul și project managerul Școlii de vară și Conferinței pe Dreptul Afacerilor ale Universității Româno-Americană (2011 - prezent).

A coordonat programul de masterat de Dreptul Afacerilor - Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană (2013 – 2014).

Este implicată în cercetarea finanțată și a fost director și membru în numeroase granturi de cercetare naționale și internaționale.

Luminița Tuleașcă este membru în colegiul editorial al Revistei Române de Drept al Afacerilor; associate editor al revistei internaționale Romanian Economic and Business Review; membru al: British Institute of International and Comparative Law, The Society of Legal Scholars, The Charteres Institute of Arbitrators (ACIarb), International Association of Restructuring, Insolvency & Bankruptcy Professionals, The Professional Association for European Restructuring and Insolvency Specialists, INSOL International Academics’ Group.

Este de asemenea membru al Fundației Româno-Americană pentru Promovarea Educației și Culturii (2000 – prezent).

 

Studii:
Luminița Tuleașcă este licențiată în Drept a Facultății de Drept a Universității din București (1996), a urmat cursuri postuniversitare și de specializare la Universitatea din București (Drept Privat, 2000), la Universitatea din Oxford (Trust Law, 2009) și la Academia de Drept Internațional de la Haga (Private International Law, 2011).

Luminița Tuleașcă este Doctor în Drept al Universității din București, domeniul Drept Privat, specializare în Drept Comercial, conducător științific Prof. univ. dr. hc. Stanciu D. Cărpenaru, iar teza de doctorat, admisă cu calificativul foarte bine, este Falimentul societăţilor comerciale speciale (mai 2009).

A finalizat studii post – doctorale, ca cercetător bursier al Institutului de Economie Mondială al Academiei Române, cu lucrarea/proiect de cercetare: Patrimoniul de afectațiune – Instrument în derularea afacerilor (2015).

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.